Ανταπόκριση από την προβολή αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους διωκόμενους των κινητοποιήσεων της 28-29ης Ιούνη

 

Το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Καισαριανής συγκέντρωση και προβολή αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους διωκόμενους των κινητοποιήσεων της 28-29ης Ιουνίου.Βρεθήκαμε εκεί από νωρίς μοιράζοντας κείμενα και διαβάζοντας την προκήρυξη από την μικροφωνική που στήθηκε ενώ κρεμάστηκε πανώ που ανέγραφε “Αλληλεγγύη στους διωκόμενους των κινητοποιήσεων της 28-29ης Ιουνίου. Λευτερια σ’όλους τους φυλακισμένους αγωνιστές”.

Όταν έπεσε το φως, ξεκίνησε η προβολή του film “Σιωπηρός θάνατος” που περιλαμβάνει μαρτυρίες και αφηγήσεις πολιτικών κρατουμένων από όλη την Ευρώπη (Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία, Χώρα των Βάσκων κ.α) από τις συνθήκες εγκλεισμού και απομόνωσης στα κολαστήρια των σύγχρονων δημοκρατιών. Η προβολή κίνησε το ενδιαφέρον αρκετών περαστικών ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που παραβρέθηκαν ώστε να παρακολουθήσουν την ταινία.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για την τύχη των συλληφθέντων ήταν πρωτόγνωρο αφού αρκετοί γνώριζαν για τους οικονομικούς εκβιασμούς που επέβαλαν οι δικαστικοί υπηρέτες στους αγωνιστές που έπεσαν στα χέρια τους ενώ πολλοί συνέβαλλαν οικονομικά με την συμμετοχή τους στο κουτί οικονομικής ενίσχυσης που υπήρχε στον χώρο. Να σημειωθεί ότι στο χώρο λειτούργησε παράλληλα και τραπεζάκι με βιβλία και εκδόσεις που στηρίζουν το Ταμείο Αλληλεγγύης και Οικονομικής στήριξης των φυλακισμένων αγωνιστών, μια κινηματική υποδομή με πανελλαδική δικτύωση που φιλοδοξεί να στηρίξει τους φυλακισμένους αγωνιστές σε επίπεδο υλικό ώστε να αντιμετωπίσουν συλλογικά τους εκβιαστικούς όρους του εγκλεισμού.

Η βραδιά έκλεισε με μια μικρή ενημέρωση για τις νομικές εξελίξεις για την υπόθεση του αναρχικού Μ.Λιόλιου (που την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε έφεση απέναντι στην απόφαση οικονομικής ομηρίας που μεθοδεύεται εναντίον του). Το ποσό που συγκεντρώθηκε στο κουτί οικονομικής ενίσχυσης διατέθηκε ήδη για την κάλυψη των χρηματικών εγγυήσεων που επεβλήθησαν στους συλληφθέντες των ημερών.

 

 

 

 

 

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *