Παρέμβαση στο παγκράτι για τις μαθητικές καταλήψεις.

 

Μέσα από έναν κύκλο παρεμβάσεων και μοιρασμάτων στα σχολεία της περιοχής, αντιληφθήκαμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες βρίσκονται σε έναν διαρκή αναβρασμό που δεν περιορίζεται στα κατειλλημμένα εδάφη του σχολείου τους. Η έλλειψη βιβλίων, η πειθάρχηση και ο οξυμένος ανταγωνισμός, οι εκβιασμοί των διευθυντών για τις 5μερες εκδρομές και οι αψιμαχίες με τους αγανακτισμένους γονείς μπροστά στις κλειδωμένες πόρτες δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα που το νόημά τους εξαντλείται μέσα στα σχολικά τείχη. Η ένταση και η σημασία τους διαπερνούν συνειδήσεις και συμπεριφορές μέσα και έξω από τα σχολεία γεννώντας νέες εμπειρίες για όσους και όσες επιλέγουν την κινητοποίηση, την αμφισβήτηση, τον δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας.

Φέτος, όσο ποτέ άλλοτε συναντήσαμε πολλούς καταληψίες μαθητές και μαθήτριες που αναρωτιούνται πραγματικά για την ζωή μιας κατάληψης και το πως μπορεί να μετατραπεί σε ένα εφαλτήριο αγώνα που ν’ ανοίγεται και στην υπόλοιπη κοινωνία. Επίσης, αντιμετωπίσαμε και αντιληφθήκαμε μια πλειάδα αντιδραστικών χειρονομιών από γονείς, καθηγητές και διευθυντές. Από την εισβολή καθηγητή στην κατάληψη του 1ου Λυκείου Καισαριανής σπάζοντας μόνος του την αλυσίδα, και την κλήση γονέων από τον γυμνασιάρχη του 2ου γυμνασίου Καισαριανής ώστε “ν’ απολογηθούν” για τις πράξεις των “πρωτεργατών” παιδιών τους μέχρι τις άναρθρες κραυγές αγανακτισμένων γονέων έξω από τα σχολεία του Καρέα και τις φασιστικές απειλές του διευθυντή Μόνιου και της παρέας του στο σχολικό συγκρότημα της οδού Σπύρου Μερκούρη.
Μόλις χθες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Παγκρατίου, κολλήθηκε το παραπάνω αφισάκι που δημοσιοποιεί τα καθέκαστα για τον κ.Μόνιο και τους τραμπούκους συνεργάτες του. Ήταν μια ελάχιστη χειρονομία από πλευράς μας να αναδειχθούν κοινωνικά τέτοιες συμπεριφορές και ο καθένας να πάρει θέση. Και επίσης ένα ελάχιστο σινιάλο αλληλεγγύης στους μαθητές και τις μαθήτριες που παίρνουν το παρόν και το μέλλον στα χέρια τους. Καλό δρόμο, λοιπόν…και φιλοδοξούμε σ’ αυτόν τον δρόμο κανείς να μην βρεθεί μόνος.

 

 

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών

από τους πρόποδες του Υμηττού

 

 

 

 

Related Images:

One thought on “Παρέμβαση στο παγκράτι για τις μαθητικές καταλήψεις.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *