Ανταπόκριση από την εκδήλωση στις 28/4 και την πορεία στις 3/5

Σε αυτή την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γινόμαστε δέκτες μιας βίαιης αφαίμαξης των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων με μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων, αύξηση εισφορών, εκτίναξη των ποσοστών ανεργίας στα ύψη, κατάλυση κάθε εργασιακού και προνοιακού κεκτημένου, που οδήγησαν σε φτώχεια και εξαθλίωση καθώς και σε κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών. Επίσης παρατηρείται ένταση της καταστολής στις διαδηλώσεις (και όχι μόνο) και μαζικά πογκρόμ στους πιο αδύναμους κρίκους του κοινωνικού συνόλου. Μετά από την ολοένα και πιο βίαιη ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου από κάτω προς τα πάνω έρχονται να μας πουλήσουν έτοιμες λύσεις για την έξοδο από την κρίση. Όλοι παρουσιάζονται ως εθνοσωτήρες όπου θα αντιτεθούν με σθένος απέναντι στην εξαθλίωση που μας επέβαλαν οι “ευρωπαίοι εταίροι”. Εναντιωνόμαστε στην ανάθεση και στην διαμεσολάβηση και δεν τρέφουμε αυταπάτες για την εκλογική διαδικασία, μιας και η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο πολίτικο και οικονομικό σύστημα και η λύση είναι στα χεριά μας μέσα από την καθημερινή σύγκρουση με το καθεστώς έκτακτης ανάγκης,  μέσα από κοινότητες αγώνα και δομές αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά.

Στα πλαίσια αυτά το Σάββατο 28/4 στη πλατεία Ταπητουργείου στον Βύρωνα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Κρίση και αναδιάρθρωση, καταστολή και ανάπτυξη και στο βάθος… εκλογές. Τα αδιέξοδα τους και η προοπτική των αγώνων μας». Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν 60-70 άτομα, όπου συζητήθηκαν, από το γενικότερο πολίτικο σκηνικό μέχρι το ζήτημα των εκλογών με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις συντρόφων και συντροφισσών, αλλά και με την παρουσία ατόμων με τους οποίους δεν είχαμε ξαναβρεθεί στα πεδία του αγώνα.

Η εισήγηση της εκδήλωσης (1, 2, 3, 4)
*με την ίδια εισήγηση συμμετείχαμε και στην εκδήλωση των συνεργαζόμενων αναρχικών ομάδων στις 4/5/2012 στο Πολυτεχνείο με θέμα:«Απέναντι στις μνημονιακές δυνάμεις και τις αντιμνημονιακές “εναλλακτικές”, η προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης»

Τη Πέμπτη 3/5 πραγματοποιήθηκε πορεία που πέρασε από τις γειτονιές του Βύρωνα, της Καισαριανής και του Παγκρατίου, με αφετηρία την πλατεία Δεληολάνη (όπου ήταν και το σημείο κατάληξης). Πρόταγμα της πορείας ήταν οι αυτοοργανομένοι-ανατρεπτικοί αγώνες για την κοινωνική απελευθέρωση ενάντια στις εκλογικές αυταπάτες. Η πορεία είχε 150 με 200 άτομα τα οποία δημιούργησαν ένα γεγονός στις γειτονίες μας 3 μέρες πριν το εκλογικό πανηγύρι που τάραξε το κλίμα αποχαύνωσης της προεκλογικής περιόδου. Η πορεία είχε παλμό, γράφτηκαν συνθήματα σε κομματικά γραφεία, τράπεζες και σε μαγαζιά μαυραγοριτών, πετάχτηκαν τρικάκια και μοιραστήκανε πολλά κείμενα στους περαστικούς. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική.

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *