Πολύγλωσσο κείμενο για τους μετανάστες που μοιράζεται στις γειτονιές μας

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Η αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών στην Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητη. Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης οι διεθνείς καπιταλιστές και η Ελληνική κυβέρνηση σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι σε εργαζόμενους και ανέργους, απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες και επιτίθενται με όλα τα μέσα σε όσους περισσεύουν από την καπιταλιστική μηχανή αλλά και σε όσους αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια της.

Η προώθηση όμως, των πιο φασιστικών και συντηρητικών αντιλήψεων από το κράτος, την αστυνομία, τα ντόπια και ξένα αφεντικά και τα ΜΜΕ, όπλισε τα χέρια πολλών καθαρμάτων, που θρασύδειλά και με την κάλυψη των θεσμών (Βουλή), χτυπούν τους μετανάστες. Η εντεινόμενη προσπάθεια φασιστικοποίησης πηγαίνει χέρι χέρι με τα εκβιαστικά διλήμματα τραπεζιτών, δανειστών και κυβερνήσεων, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που αυξάνονται σταθερά, το φόβο και την αποξένωση με τα οποία προσπαθούν να προκαλέσουν διακρίσεις στους από κάτω. Μας θέλουν μόνους και αδύναμους, βουβούς και φοβισμένους χαμένους σε επίπλαστους διαχωρισμούς λόγω αίματος καταγωγής θρησκείας, φύλου ή σεξουαλικής προτίμησης, για να συνεχίσουν να μας πίνουν το αίμα, να μας εκμεταλλεύονται και να πλουτίζουν στις πλάτες μας.

Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να χωρίσει τους “από κάτω” αυτού του κόσμου. Η ενότητα και η αλληλεγγύη να γίνουν όπλα μας απέναντι στο νέο ολοκληρωτισμό. Να χτίσουμε όλοι μαζί τις κοινότητες των αγώνων μας μέσα από τις οποίες θα παλέψουμε για να εκλείψει η αδικία κι η καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε αυτόν τον πόλεμο ο εχθρός, (είτε με μπάτσους είτε με φασίστες) οχυρώνεται, επιτίθεται και προσπαθεί να πνίξει κάθε αντίδραση. Η μόνη αισιόδοξη προοπτική που ανοίγεται στον καθένα, είναι αυτή του αγώνα. Ένας αγώνας αδιαμεσολάβητος και συγκρουσιακός, που θα είναι ικανός να τσακίσει τα φασιστικά καθάρματα και τους τσάτσους τους αλλά θα είναι έτοιμος να γεννήσει τον κόσμο της ελευθερίας της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Ας γίνει ο αγώνας η γιορτή μας

>Να οργανώσουμε από κοινού αγώνες ντόπιων και μεταναστών

>Να περιφρουρήσουμε τους δημόσιους χώρους και τις πλατείες από φασίστες

>Να δημιουργήσουμε σχέσεις αλληλοσεβασμού πέρα από σύνορα και θρησκείες

 

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών

από τους πρόποδες του Υμηττού

paapty.squat.gr

Ακολουθεί το κείμενο και στις υπόλοιπες γλώσσες:

Αλβανικό κείμενο (teksti shqiptare)

Αγγλικό κείμενο (Englsh text)

Γαλλικό κείμενο (texte français)

Αραβικό κειμενο (النص باللغة العربية)

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *