ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ (με αφορμή την αντιφασιστική συγκέντρωση/διαδήλωση της 1ης Μάρτη στις γειτονιές του Παγκρατίου)

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

(με αφορμή την αντιφασιστική συγκέντρωση/διαδήλωση της 1ης Μάρτη στις γειτονιές του Παγκρατίου)

Το απόγευμα της Παρασκευής 1 Μάρτη, η φασιστική οργάνωση των χρυσαυγιτών φιλοδοξούσε να πραγματοποιήσει εκδήλωση σε γραφεία που παραχώρησε ο δήμος Αθηναίων τον Αύγουστο του 2010 στην δημοτική της παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα». Το κάλεσμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τους μόλις το προηγούμενο βράδυ ενώ εδώ και χρόνια οι ορδές τους απουσιάζουν πλήρως από την κοινωνικο-πολιτική πραγματικότητα των γειτονιών μας. Έτσι, η προσπάθειά τους να παρουσιαστούν στο Παγκράτι με όρους «αλεξίπτωτου» και «πυροτεχνήματος» ώστε να διαφημίσουν τις πρακτικές και την ιδεολογία του μίσους και του κανιβαλισμού, ήταν αναπόφευκτο να απομονωθεί από την τοπική κοινωνία.

Μέσα από διαδικασίες οριζόντιου συντονισμού και συνεννόησης, 150 αντιφασίστες-στριες κινήθηκαν με περιφρουρημένη διαδήλωση κατά μήκος της οδού Φιλολάου και συγκεντρώθηκαν κάτω από τα γραφεία των σύγχρονων νεοναζί. Στις 17.00, 2 ώρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωσή τους, οι συγκεντρωμένοι κρατώντας πανό, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα καλούσαν τους κατοίκους του Παγκρατίου να ενισχύσουν και να σταθούν αλληλέγγυοι στην προσπάθεια να ακυρωθεί η παρουσία των χρυσαυγιτών στις περιοχές μας. Η μαζική και οργανωμένη παρουσία του κόσμου της αντίστασης και του αγώνα στον δρόμο έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς γείτονες να κατέβουν στον δρόμο και να επικοινωνήσουν με τους συγκεντρωμένους ενώ πολλοί απ’ αυτούς στήριξαν έμπρακτα την κίνηση των αντιφασιστών. Ύστερα από 1,5 ώρα παραμονής κάτω από τα γραφεία τους και ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος όλο και αυξανόταν, πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ,ΥΜΕΤ,ΔΙΑΣ,ΔΕΛΤΑ) επιχείρησαν να αποστειρώσουν την παρουσία των αντιφασιστών κόβοντας την κυκλοφορία των γύρω δρόμων. Ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι όλο αυτό το ένστολο σκυλολόι μεθόδευε τη βίαιη απώθηση των συγκεντρωμένων, η συνεκτικότητα των αντιφασιστών και οι δίαυλοι επικοινωνίας που διαμορφώθηκαν με τους περίοικους απέκρουσαν τα κατασταλτικά σχέδιά τους.

Γύρω στις 18.45, η αντιφασιστική συγκέντρωση έχοντας πετύχει την πολιτική ακύρωση της παρουσίας φασιστών στο Παγκράτι μετατράπηκε σε δυναμική διαδήλωση που με την συνοδεία 8 διμοιριών ΜΑΤ και 2 πολυάριθμων δολοφονικών ομάδων ΔΕΛΤΑ κατευθύνθηκε 200 μέτρα παραπάνω, στη συμβολή των οδών Εμπεδοκλέους και Φιλολάου. Πίσω από τις ορδές των μπάτσων έκαναν την εμφάνισή τους 15 φασιστοειδή που προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα του κτιρίου. Στις 19.30, και μετά από την βεβαιότητα ότι η εκδήλωση των φασιστών έχει ακυρωθεί αφού ακόμα προσπαθούσαν απεγνωσμένα ν’ ανοίξουν την πόρτα που οι αντιφασίστες είχαν μπλοκάρει με απλά οικοδομικά υλικά, η διαδήλωση κατέληξε στο κέντρο του Παγκρατίου. Continue reading ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ (με αφορμή την αντιφασιστική συγκέντρωση/διαδήλωση της 1ης Μάρτη στις γειτονιές του Παγκρατίου)

Related Images: