Μια ακόμα απάντηση στις εισβολές σε σπίτια αγωνιστών και την εντεινόμενη καταστολή

Τη Τρίτη 11/2/2014 το μεσημέρι στο κέντρο του Βύρωνα 100 περίπου σύντροφοι-ισσες πραγματοποιήσαν πορεία μοιράζοντας κείμενα και πετώντας τρικάκια. Η πορεία κατευθύνθηκε κάτω από το σπίτι του Παπαγιαννόπουλου, αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ακολουθεί το κείμενο που μοίραζαν οι σύντροφοι-ισσες και οπτικό υλικό απ’ την παρέμβαση.

 

Από τις 21 Γενάρη έχει ξεκινήσει μια διαρκώς εξελισσόμενη κατασταλτική επιχείρηση με πολλές δεκάδες εισβολών και έρευνες σε σπίτια αναρχικών, αντιεξουσιαστών και άλλων αγωνιστών, σε ολόκληρη τη χώρα. Εισαγγελείς παραχωρούν άδειες, με αφορμή άλλοτε τον εντοπισμό του Χ.Ξηρού και άλλοτε «ανώνυμες καταγγελίες για οπλισμό» στα κλιμάκια της αστυνομίας, που πλιατσικολογούν και κατάσχουν κατά βούληση προσωπικά αντικείμενα από σπίτια αγωνιστών, προσβάλλοντας κάθε έννοια προσωπικού χώρου, με θεαματικές επιχειρήσεις που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Οι διαδικασίες της εξαίρεσης, που εφαρμόζονται εδώ και καιρό στα αγωνιζόμενα υποκείμενα, πραγματοποιούνται στα πλαίσια ενός επιβαλλόμενου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, που θέλει όποιον σηκώνει κεφάλι, καταπιεσμένο και τρομοκρατημένο. Βασικό όργανο για να πετύχει το σκοπό του είναι η ΕΛ.ΑΣ με όλες της τις υπηρεσίες (ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, Αντιτρομοκρατική, Ασφάλεια) που έχουν αφιερωθεί τον τελευταίο καιρό σε ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών με εισβολές, έρευνες και απαγγελίες κατηγοριών.

Όλοι αυτοί έχουν ονόματα και διευθύνσεις. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ονόματι Παπαγιαννόπουλος, έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό με τη φράση «κάντε τους το βίο αβίωτο». Σε εκείνην την περίπτωση απευθυνόταν στους υφισταμένους του (σε κάθε λογής μπάτσο και ρουφιάνο) σχετικά με τους μετανάστες, γεγονός καθόλου τυχαίο, αφού αποτελούν το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που βιώνει κατεξοχήν το καθεστώς εξαίρεσης σε όλο το εύρος της καθημερινότητάς. Μια από τις υλικές μορφές της παραπάνω προτροπής του κυρίου Παπαγιαννόπουλου ήταν και ο πνιγμός δώδεκα μεταναστών στο Φαρμακονήσι από λιμενικούς. Φαίνεται, λοιπόν, όλο και περισσότερο ότι η φράση αυτή είναι η κεντρική εντολή για τη διαχείριση όσων περισσεύουν από την αστική νομιμότητα και αντιστέκονται στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι η πρόσφατη  κατασταλτική κίνηση του κράτους στοχεύει στον ευρύτερο α/α χώρο, τις ριζοσπαστικές και επαναστατικές σχέσεις που διαμορφώνονται, αλλά παράλληλα αντιλαμβανόμαστε ότι ο επιτελικός στόχος είναι οι επιμέρους, αλλά και συνολικότερες αντιστάσεις της κοινωνίας. Η διαχείριση αυτή αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης κατασταλτικής επιχείρησης του κράτους, συνέχεια των εκκενώσεων στις καταλήψεις, του «καθαρισμού» του κέντρου της Αθήνας, των επιτάξεων απεργών, των αθρόων φυλακίσεων αναρχικών αγωνιστών,  της επιβολής ενός κλίματος τρομοκρατίας σε ολόκληρα χωριά στις Σκουριές Χαλκιδικής, με εισβολές σε σπίτια και διώξεις κατοίκων.

Στις κατασταλτικές επιθέσεις και φρονηματικές διώξεις του κράτους οφείλουμε να αντιτάξουμε ένα πλατύ μέτωπο κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων από τα κάτω. Να μείνουμε ανυποχώρητοι για την ανατροπή του καθεστώτος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, για την κοινωνική επανάσταση, τη διεκδίκηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Να αντιστρέψουμε το φόβο προς το μέρος τους.

 

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ

σύντροφοι-συντρόφισσες

 

Video από την παρέμβαση :

http://videobin.org/+7e3/9on.html

Φωτογραφίες

 

Αναδημοσίευση από Athens Indymedia

Related Images: