Mε αφορμή τη στοχοποίηση συντρόφισσάς μας.

Προσωπική απάντηση της συντρόφισσας με αφορμή τη στοχοποίησής της.

 

Προσωπική απάντηση στις παρακρατικές επιθέσεις με αφορμή τη στοχοποίησή μου.

Πριν από ένα χρόνο περίπου κι ενώ περπατούσα βράδυ κοντά σε κεντρική πλατεία του Βύρωνα, είχα δεχθεί πισώπλατα επίθεση από δύο θρασύδειλα σκουλήκια πάνω σε μηχανάκι. Τότε με είχαν χτυπήσει με ένα σιδερένιο αντικείμενο και είχαν εκτοξεύσει εμετικές απειλές μέσα από τα δόντια τους, κουκουλωμένοι με κράνη και φοβισμένοι από την ίδια τους τη δειλία  « Σας ξέρουμε όλους και θα σας γ…..μπλα μπλα μπλα ». Την ίδια τη στιγμή που το ψέλλιζαν, έτρεχαν για να ξεφύγουν κι έκαναν φανερό το φόβο της ίδιας της ανυπαρξίας τους.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, με μία ακόμα παρακρατική επίθεση προσπάθησαν να με στοχοποίησουν-εκφοβίσουν, γράφοντας με σπρέι σεξιστικές χυδαιότητες στο αυτοκίνητό μου, κάτω από το σπίτι μου, στη γειτονιά της Καισαριανής. Σε μια γειτονιά που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν μετοικήσει κάθε είδους μπάτσοι, ρουφιάνοι και φασιστοειδή. Το μόνο που καταφέρνουν, είναι να συνεχίζουν να επιδεικνύουν τη δειλία τους. Ο φασισμός στις γειτονιές μας δεν μπόρεσε και δε  θα μπορέσει να βρει χώρο να αναπτυχθεί.

Τα τελευταία χρόνια το πλήθος των κοινωνικών, ταξικών και πολιτικών αντιστάσεων που έχουν ριζώσει στις ανατολικές συνοικίες, οικοδομούν τον πολιτισμό της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, της ρήξης και της σύγκρουσης. Αποτελούν ένα ακόμα ανάχωμα απέναντι στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό του κράτους και του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά κι εκτρέφει το φασισμό. Ακυρώνουν καθημερινά και έμπρακτα την απήχηση της ακροδεξιάς ρητορικής, την εμπέδωση του φόβου και του κανιβαλισμού, την περαιτέρω προώθηση του εκφασισμού της κοινωνίας.

Σε ό,τι με αφορά  τέτοιου είδους θρασύδειλες παρακρατικές επιθέσεις, δε φοβίζουν ούτε εμένα, ούτε τους συντρόφους μου. Δε με τρομοκρατούν ούτε και οι θεαματικές κατασταλτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα με δεκάδες εφόδους της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής  σε σπίτια αναρχικών, αντιεξουσιαστών και άλλων αγωνιστών σε ολόκληρη τη χώρα και στοχεύουν στον παραδειγματισμό και τον εκφοβισμό των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Συνεχίζω και θα συνεχίζω συνειδητά σε αυτό που εδώ και χρόνια έχω επιλέξει, τη συλλογική ανατρεπτική δράση μέσα από τις διεργασίες του αναρχικού κινήματος στο οποίο ανήκω, μέσα από τα συλλογικά αυτοοργανωμένα και αντιιεραρχικά εγχειρήματα στα οποία συμμετέχω και μέσα από κάθε κοινότητα αγώνα στις γειτονιές και όχι μόνο. Θα παραμένω στους δρόμους μαζί με τους συντρόφους μου, πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη, θα συνεχίζω να αγωνίζομαι, να ενισχύω το χτίσιμο και το ατσάλωμα των συλλογικών σχέσεων, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Να είναι ξεκάθαρο στους προπαγανδιστές του κοινωνικού κανιβαλισμού, στους έμμισθους συνεργάτες του κράτους, στα πιστά σκυλιά του κεφαλαίου και των αφεντικών, ότι οποιαδήποτε απόπειρα παρουσίας τους θα τσακίζεται με κάθε τρόπο και σε κάθε σημείο και γωνιά. Οποιαδήποτε απειλητική παρενόχληση από παρακρατικούς δολοφόνους σε εμένα, ή σε κάποιον από τους συντρόφους μου, θα μας βρει ενωμένους και αμείλικτους απέναντί τους…

Δ.Α.

Κείμενό μας με αφορμή τη στοχοποίηση συντρόφισσάς μας.

 

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ/ΜΠΑΤΣΟΙ/ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στη γειτονιά της Καισαριανής θρασύδειλα φασιστοειδή (σε διατεταγμένη υπηρεσία ή «εκτός υπηρεσίας») ανέγραψαν σεξιστικά συνθήματα στο αυτοκίνητο της συντρόφισσας Δ.Α που βρισκόταν παρκαρισμένο κοντά στην κατοικία της. Η στοχοποίηση της συντρόφισσας προκύπτει από την, εδώ και χρόνια, δημόσια πολιτική δράση της μέσα από τις διεργασίες του αναρχικού κινήματος αλλά και τα αυτοοργανωμένα κοινωνικά/πολιτικά εγχειρήματα αγώνα των ανατολικών συνοικιών της Αθήνας.

Θεμελιώδες χαρακτηριστικό του σύγχρονου ολοκληρωτισμού είναι η ένταση της κρατικής καταστολής σε θεσμικό/ποινικό/υλικό επίπεδο με άμεσο στόχο την ηθική, ιδεολογική και φυσική εξόντωση του «εσωτερικού εχθρού», των αγωνιζόμενων ανθρώπων που στέκονται απέναντι στη επέλαση της κρατικής/καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Το τελευταίο πολυδιαφημισμένο επεισόδιο της «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας του κράτους περιλαμβάνει τις εισβολές σε σπίτια δεκάδων αναρχικών/αντιεξουσιαστών και άλλων αγωνιζόμενων με αφορμή τις έρευνες για τον εντοπισμό του Χ.Ξηρού και με το χυδαίο πρόσχημα των «ανώνυμων» ασφαλίτικων τηλεφωνικών καταγγελιών. Παράλληλα, η ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την ελληνική κυβέρνηση έχει μετατρέψει την αθηναϊκή μητρόπολη σε ένα τεράστιο φρούριο με συνεχή και προκλητική αστυνομική παρουσία σε κάθε σημείο και γωνιά του κέντρου και τις γειτονιές της Αθήνας.  Τις διευρυμένες κατασταλτικές πρακτικές του ελληνικού κράτους (απαγορεύσεις διαδηλώσεων, εκκενώσεις καταλήψεων, επιστρατεύσεις, κατασταλτικά πογκρόμ σε πρόσφυγες/μετανάστες/τοξικοεξαρτημένους, δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας κ.α), συμπληρώνουν οι πολιτικές εξόντωσης στον κόσμο των εκμεταλλευομένων μέσα από την επέκταση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, το γκρέμισμα των πρωτοβάθμιων δομών υγείας και κάθε λογής Φαρμακονήσια και Μανωλάδες που αποδεικνύουν τη δολοφονική φύση του σύγχρονου καθεστώτος.  Ο γενικευμένος φόβος πάνω στη κοινωνία και η επιβολή της σιωπής σ’ όσους αντιστέκονται αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη αναδιάρθρωση των ζωών μας με βάση τις ορέξεις και τα συμφέροντα των «από πάνω».

Οι κάθε λογής απόπειρες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων δεν μπορεί παρά να μας βρει αμείλικτα ενωμένους και δυνατούς. Δεν πρόκειται να συνηθίσουμε ούτε την παρουσία των ένστολων δολοφόνων στις γειτονιές μας ούτε τους εξευτελιστικούς ελέγχους σε κάθε σημείο της πόλης. Δεν πρόκειται να συνηθίσουμε τις αστυνομικές εισβολές στα σπίτια μας ούτε και τον στραγγαλισμό κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης από τις ορδές των μπάτσων. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε την παρουσία και δράση κανενός φασιστικού/παρακρατικού σκουπιδιού ούτε και τη στοχοποίηση συντρόφων/ισσών μας από κάθε λογής φασιστοειδές. Δε θα στριμωχτούμε στη φτώχεια, την εξαθλίωση και το θάνατο που σπέρνουν οι «από πάνω». Η πολύμορφη συλλογική παρουσία και δράση των αγωνιζόμενων ανθρώπων στους δρόμους και τις πλατείες των γειτονιών μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Οι αγώνες που διεξάγουμε σε κάθε έκφανση τις ζωής μας και ο πολιτισμός που χτίζουμε καθημερινά θα περάσουν πάνω από τον κόσμο της ανισότητας, της αδικίας, της εκμετάλλευσης. Και στο δρόμο αυτό κανένας σύντροφος, καμία συντρόφισσα, κανένας αγωνιζόμενος άνθρωπος δεν είναι μόνος.

 

 

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ,ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

 ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ

ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΖΩΝΤΑΝΗ

 

Πρωτοβουλία αναρχικών αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού

Related Images: