ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Μέσα σε μια περίοδο κοινωνικής νηνεμίας, με τη μοιρολατρεία και την απογοήτευση να κυριαρχούν σε πλατιά κοινωνικά στρώματα που την προηγούμενη περίοδο εμπιστεύτηκαν, πίστεψαν ή ανέθεσαν τις μοίρες τους σε μια δήθεν φιλολαϊκή/προοδευτική διαχείριση που “αποκαθιστά αδικίες” και συγκρούεται με μνημόνια και άλλα πολλά όμορφα και ωραία, οι αγώνες των “από κάτω” αυτής της κοινωνίας είναι εδώ για να ξαναδείξουν τον δρόμο της συλλογικότητας, της αντίστασης, της αξιοπρέπειας. Δειλά-δειλά, οι εργατικές αντιστάσεις οργανώνονται μπροστά στην σκληρή αλήθεια της γενικευμένης ταξικής λεηλασίας: απλήρωτοι εργαζόμενοι, απελευθέρωση απολύσεων, περαιτέρω μειώσεις μισθών και επιδομάτων, πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, βαριά φορολογία. Αντιστάσεις που συνθέτουν το απαραίτητο μωσαϊκό αγώνων και αρνήσεων απέναντι στην καλπάζουζα καπιταλιστική βαρβαρότητα υπό το προσωπείο της αναγκαίας “εθνικής αναδιάταξης”. Σ’ αυτή την δυναμική έρχεται να προστεθεί η προσπάθεια αγωνιζόμενων από τις ανατολικές συνοικίες να σταθούν στο πλάι των απληρωτων εργαζόμενων στις ιδιωτικές κλινικές των γειτονιών μας αλλά και να αναδείξουν τις όποιες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες. Το μοίρασμα των εμπειριών από την εργοδοτική τρομοκρατία, το άπλωμα της ταξικής αλληλεγγύης και η οργάνωση των αυτονόητων συλλογικών απαντήσεων αποτελούν τα πρώτα βήματα για την ταξική μας αντεπίθεση…

για το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας στις ιδιωτικές κλινικές είχαμε αναφερθεί και πριν καιρό στο blog μας https://paapty.squat.gr/?p=2669

παρακάτω δημοσιεύουμε την αφίσα και το κείμενο αντιπληροφόρησης της συνέλευσης αλληλεγγύης που κάνει τα πρώτα της βήματα στους δρόμους των γειτονιών μας, στους δρόμους του αγώνα…

 

klinikes

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ EUROMEDICA ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ»

 

Μέσα σε συνθήκη φτώχειας, ανεργίας και λεηλασίας της ζωής μας, ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ!

 

Ο όμιλος «EUROMEDICA», συμφερόντων Λιακουνάκου, -γνωστού από την εμπλοκή του στα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προμήθειες του ελληνικού δημοσίου-, αρνείται μέχρι και σήμερα να καταβάλει τα δεδουλευμένα 8 μηνών στους εκατοντάδες εργαζόμενους του ομίλου ανά την Ελλάδα. Αν και οι εργαζόμενοι στη κλινική «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» στο Βύρωνα καθώς και στα διαγνωστικά κέντρα σε Σύνταγμα, Αγία Παρασκευή, Λάρισα και Μυτιλήνη, έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μαζί με το Σωματείο τους, η εργοδοσία παραμένει αδιάλλακτη απαντώντας με εκδικητικές απολύσεις.

Παράλληλα, στην ιδιωτική κλινική «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» στο Παγκράτι, συμφερόντων Μ.Χριστοφορίδη, κυριαρχεί παρόμοια συνθήκη για τους περίπου 100 εργαζόμενους. Η εργοδοσία οφείλει δεδουλευμένα από 6 ως και 18 μήνες στον καθένα από το 2011 ως και σήμερα.

Και στις 2 περιπτώσεις, η εργοδοσία επικαλείται την καθυστέρηση αποπληρωμής από τον ΕΟΠΠΥ. Με τον εκβιασμό της ανεργίας, επιβάλλονται όροι απλήρωτης και εντατικοποιημένης εργασίας, «ανακύκλωσης» νέων εργαζομένων και επιβίωσης με … έναντι-ψίχουλα! Παράλληλα, πολλοί εργαζόμενοι μέσα στην απελπισία της απληρωσιάς, εξωθούνται σε παραίτηση. Τα παραπάνω δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά αποτελούν καθεστώς για το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν ξεχνάμε ότι οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα μεγιστοποίησαν τα κέρδη τους εκμεταλλευόμενες την απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας και την εκχώρηση από το κράτος στους ιδιώτες βασικών λειτουργιών των δημοσίων νοσοκομείων. Ο όμιλος EUROMEDICA, με 72 κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, την ίδια περίοδο που κρατά απλήρωτους τους εργαζόμενους, προχωρά στα εγκαίνια  λειτουργίας 8 νέων μονάδων.

Εμείς, οι κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών, δεν ανεχόμαστε να λειτουργούν σύγχρονα εργασιακά κάτεργα στις γειτονιές μας. Δε θα μείνουμε άπραγοι απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, τις εκδικητικές απολύσεις, την απλήρωτη εργασία. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δεν θα γίνουμε σκιές που χάνονται μέσα από τους χώρους εργασίας.

Καλούμε τους κατοίκους των γειτονιών μας, εργαζόμενους και άνεργους, να σταθούν έμπρακτα στο πλάι των απλήρωτων εργαζομένων και να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα τους.

 

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

 

Συνάντηση κάθε Πέμπτη στις 17.00

στη κατάληψη Ανάληψης στον Βύρωνα