Κρατάει «μανιάτικα» η ΕΛ.ΑΣ; (ή μια ακόμα ιστορία αστυνομικού-κρατικού τσαμπουκά και ρεβανσισμού)

 

Στις 11 Φλεβάρη, 100 περίπου σύντροφοι-ισσες επέλεξαν να δώσουν τη δική τους απάντηση στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης αγωνιζόμενων ανθρώπων και κατ’ επέκταση όλης της κοινωνίας, με δεκάδες εισβολές από την Ασφάλεια σε σπίτια συντρόφων  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εδώ η δημοσιοποίηση της κίνησης https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1515770). Η δυναμική κι οργανωμένη παρέμβαση των συντρόφων και των συντροφισσών κάτω από το σπίτι του αρχιμπάτσου Παπαγιαννόπουλου, προφανώς, δεν πέρασε στα ψιλά από τους επιτελείς και τους στρατηγούς της Κατεχάκη, που έστω και για λίγο ένιωσαν το αεράκι της αντίστασης να μπαίνει από τα παραθύρια τους μες στα φρούριά τους.
 
Τις αμέσως επόμενες ώρες και μέρες, ισχυρές αριθμητικά αστυνομικές δυνάμεις επιδίδονται σε ένα ατελείωτο σουλάτσο στις γειτονιές του Βύρωνα και του Παγκρατίου, αποσκοπώντας στην εμπέδωση, από μεριάς τοπικής κοινωνίας, ενός αισθήματος φόβου, ελέγχου κι ασφυξίας. Οι επιδεικτικές τους βόλτες μπροστά από αυτό-οργανωμένα εγχειρήματα, οι ψευτοτσαμπουκάδες τους, οι έλεγχοι κι οι εξακριβώσεις σε νεολαίους και περίοικους αλλά κι η συνεχής παραμονή τους στους δρόμους των γειτονιών μας δεν έχουν περάσει απαρατήρητα.
 
Ούτε φυσικά έχει περάσει απαρατήρητη η σαφής πρόθεση του κόσμου της εξουσίας να ξεμπερδεύει με τους αγωνιζόμενους. Το γαϊτανάκι της στοχοποίησης και της καταστολής όσων αποτελούν απειλή για το καθεστώς έχει στηθεί προ πολλού και το βλέπουμε να ξετυλίγεται μπροστά μας με διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους. Είτε με τις μπούκες στα σπίτια μας είτε με την καθημερινή συναναστροφή με τα καθίκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ο πόλεμος με την εξουσία μαίνεται σε κάθε επίπεδο. 
 
Σε αυτόν τον πόλεμο εμείς έχουμε πάρει θέση.
Δε συνηθίσαμε την επιβολή των νεοναζί ούτε το φόβο στα βλέμματα των μεταναστών.
Δε συνηθίσαμε το συμβιβασμό, την απάθεια, τη μοιρολατρία 
Δε συνηθίσαμε με τους συντρόφους μας στην φυγοδικία και στις φυλακές.
Δε συνηθίσαμε τη φτώχεια, την εξαθλίωση και το θάνατο που σπέρνει το κράτος κι ο καπιταλισμός.
Δε θα συνηθίσουμε ούτε την εικόνα των ένστολων φονιάδων να κόβουν βόλτες κάτω από τα σπίτια μας, μέσα στις γειτονιές μας.
Κάθε είδους «επίδειξη δύναμης» όχι μόνο δεν μας τρομοκρατεί αλλά μας πεισμώνει. Η συλλογική παρουσία και δράση των αγωνιζόμενων ανθρώπων στις δρόμους και τις πλατείες των γειτονιών μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Αυτό να γίνει σαφές.
 
ΥΓ. Ας σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις των αστυνομικών μηχανισμών μετά την παρέμβαση στο σπίτι του αρχηγού τους, έφτασαν μέχρι και…την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Σε μια πρωτοφανή επίδειξη λογοκρισίας και ελέγχου, τα τζιμάνια της Δίωξης «κατέβασαν» από το Διαδίκτυο το βίντεο που αναρτήθηκε από την εν λόγω παρέμβαση. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *