ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ, ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ (μερος 2ο)

Το απόγευμα της Κυριακής 28/2 πραγματοποιήθηκε η 2η παρέμβαση υπεράσπισης των δημοσίων χώρων στις γειτονιές μας. Με μοίρασμα κειμένων, συζήτηση και ανάρτηση πανό, παρεμβήκαμε στο κατάμεστο από ζωντάνια Σκοπευτήριο Καισαριανής καλώντας τους κατοίκους των περιοχών καθώς και τους θαμώνες του Σκοπευτηρίου, να υπερασπιστούν ενεργά και συλλογικά την απελευθέρωση των δημοσίων χώρων από τις απαγορεύσεις, τους ελέγχους και την αστυνομοκρατία. Παράλληλα, προχωρήσαμε στο άνοιγμα της παιδικής χαράς που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο της Νήαρ Ηστ, όπου παρά την επανοικειοποίησή της από γονείς και παιδιά, οι πόρτες παρέμεναν κλειστές εκθέτοντας τους χρήστες της σε άσκοπους κινδύνους. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, προηγήθηκαν παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης σε παιδικές χαρές και πλατείες του Παγκρατίου (πλ.Μεσολογγίου, άλσος Παγκρατίου, άλσος Λογγίνου) ενώ ανοίχτηκαν παιδικές χαρές του άνω Βύρωνα και της Νέας Ελβετίας.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και καλούμε τους κατοίκους των γειτονιών μας να πάρουν την υπόθεση απελευθέρωσης των δημοσίων χώρων στα χέρια τους! Σε κάθε πλατεία, σε κάθε πάρκο, σε κάθε άλσος, σε κάθε παιδική χαρά, να ανασάνει η ζωή και η αλληλεγγύη!

 

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *