Με αφορμη τα γεγονοτα της Νεας Σμυρνης

“ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΘΑΝΑΤΙΚΟ…”

Την Τρίτη 9/3, 20.000 διαδηλωτές, από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, πλημμύρισαν τους δρόμους της ιστορικής γειτονιάς της Νέας Σμύρνης και έδωσαν την πιο εκκωφαντική απάντηση ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα. Οι 20.000 άνθρωποι που εξεγέρθηκαν στα στενά της Νέας Σμύρνης, αρνήθηκαν μαζικά, έμπρακτα και επιθετικά να νομιμοποιήσουν τον ολοκληρωτισμό του αστυνομικού-υγειονομικού κράτους και την μετατροπή της κοινωνίας σε ένα πειθαρχημένο υγειονομικό στρατόπεδο. Η διαδήλωση της 9/3 στη Νέα Σμύρνη αποτελεί μια μικρή πρόγευση για τις εκρήξεις του κοινωνικού ηφαιστείου που σιγοβράζει μετά από 1 χρόνο μαζικού εγκλεισμού, γενικευμένων απαγορεύσεων και θανατοπολιτικής διαχείρισης της πανδημίας. Την ώρα που το κράτος επιχειρεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου και να καταπνίξει κάθε φωνή  αμφισβήτησης και αντίστασης, το σύνθημα “Αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά” θα συνεχίσει να οπλίζει τις συνειδήσεις και τις πράξεις χιλιάδων σε κάθε γωνιά του ελλαδικού χώρου, και όχι μόνο. Ο πλανήτης ολόκληρος συνεχίζει να φωτίζεται από την φλόγα των κοινωνικών εξεγέρσεων και ταραχών σε κάθε του γωνιά: Ινδία, Τουρκία, Μεγ.Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ…

ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Τόσες χιλιάδες προσλήψεις μπάτσων, τόσα εκατ.ευρώ για αστυνομικά οχήματα/αύρες/δακρυγόνα, τόσοι ξυλοδαρμοί και συλλήψεις, τόσα χουντικά διατάγματα και απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τόση καλοπληρωμένη προπαγάνδα των ρουφιάνων-δημοσιογράφων κι ακόμα τρέμουν την οργή της χειμαζόμενης κοινωνίας. Οι γνωστές “δημοκρατικές” καταδίκες της “βίας απ ‘όπου κι αν προέρχεται”, η κουραστική προβοκατορολογία και τα διαπιστευτήρια νομιμότητας της ξεφτιλισμένης αριστεράς δεν μπορούν να συγκρατήσουν το θυμό και την αγανάκτηση που παίρνει μορφή στους δρόμους.

Μα ποιός μπορεί να δηλώνει ακόμα πίστη στη δημοκρατία που εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε “διαρκή αναστολή” εν μέσω καθεστώτος έκτακτης ανάγκης; Ποιός μπορεί να κρατά ίσες αποστάσεις απέναντι σε ένα κράτος-δολοφόνο που διατάσσει την εξόντωση απεργού πείνας, σε ένα κράτος-κακοποιητή που συγκαλύπτει βιαστές και παιδόφιλους, σε ένα κράτος-εγκληματία που είναι διαχρονικά υπεύθυνο για εκατόμβες νεκρών σε εργοτάξια, σύνορα, φυλακές και νοσοκομεία; Ποιός μπορεί ακόμη να πιστεύει ότι τα κράτη φροντίζουν για την υγεία μας, όταν μετά από ένα χρόνο covid-19 τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν, οι υγειονομικοί εργαζόμενοι έχουν εξαντληθεί, τα χειρουργεία έχουν καταργηθεί και η πρόσβαση στις δομές υγείας έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη; Ο ταξικός διχασμός των εκμεταλλευομένων αυτής της κοινωνίας με τους πλούσιους, τους επιχειρηματίες, τα αφεντικά, την πολιτική-οικονομική ελίτ της χώρας αποτελεί τη μόνη ασφαλή και αξιοπρεπή οδό επιβίωσης μας. Όσα διαγγέλματα ενότητας κι αν κάνουν, όσες φιέστες ομοψυχίας κι αν οργανώσουν, να οξύνουμε τον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο. Για τα συλλογικά μας συμφέροντα, για τις ίδιες τις ζωές μας!

Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ!

ΚΑΘΕ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Από τις μαζικές κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις από αγωνιζόμενους-ες φοιτητές-τριες ως τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δ.Κουφοντίνα, από τις πολύμορφες επιθέσεις σε κομματικά γραφεία/τράπεζες/εφορίες/αστυνομικά τμήματα ως την μαζική επανοικειοποίηση των δημοσίων χώρων και την οργανωμένη ανυπακοή ενάντια σε ελέγχους και πρόστιμα, ο φόβος πρέπει να αλλάξει στρατόπεδο. Ήδη η ορμή της ολιγόωρης σύγκρουσης στη Νέα Σμύρνη έδωσε τις απαραίτητες αναπνοές σε όλον τον ελλαδικό χώρο αφού τα κρατικά επιτελεία αναγκάστηκαν να μαζέψουν όπως-όπως τις αστυνομικές δυνάμεις κατοχής και να μηδενίσουν τα μπλόκα και τα τιμωρητικά πρόστιμα. Δε μένει παρά να οργανώσουμε τη γενίκευση της σύγκρουσης ώστε να πάρουμε όλα πίσω! Οι γειτονιές των πόλεων αποδεικνύονται εύφορα εδάφη για να αναπτυχθούν μαζικές αντιστάσεις και σημεία του ορίζοντα για τις εξεγέρσεις που έρχονται. Οι κοινότητες και οι τάξεις των καταπιεσμένων βρίσκουν στις γειτονιές το ανθρώπινο μέτρο της καθημερινότητας, της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας ώστε να σχηματίσουν μαχητικές κοινότητες απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται από τη βία και την αδικία του κράτους και του κεφαλαίου. Στις γειτονιές, κανείς και καμία δεν μένει μόνος-η. Όλοι-ες στέκονται δίπλα ο ένας στην άλλη. Είναι το μάθημα που πρέπει να κρατήσουμε από την πλατεία της Νέας Σμύρνης και ν’ αποτελέσει οδηγό μας ενάντια στην κρατική τρομοκρατία. Και οδηγό για το προς τα που πρέπει να ξεχειλίσει η οργή και η αγανάκτησή μας. Ως εδώ!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΙΣ 9/3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *